KİMYASAL PEELİNG NEDİR?
AMAÇ NEDİR, NELER TEDAVİ EDİLEBİLİR?
NELER TEDAVİ EDİLEMEZ?
NASIL UYGULANIR?
PEELİNG SONRASINDA BEKLENEBİLEN DURUMLAR NELERDİR?
PEELİNG İŞLEMİ SONRASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ
KİMYASAL PEELİNG NEDİR?
Deriyi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için bazı kimyasal solüsyonların uygulamasıdır. Bu tedavide deriye, yüzeyel tabakaların ayrılmasına ve soyulmasına neden olan kimyasal bir asit uygulanır. Çok sayıda kimyasal peeling ajanı olmakla birlikte en sık kullanılanlar glikolik asit, Alfa hidroksi asitler(AHA), triklosetik asit(TCA), salisilik asit, jesner solisyonu ve kombinasyonlarıdır.
AMAÇ NEDİR, NELER TEDAVİ EDİLEBİLİR?
Güneş, yanık ve herediter faktörlerin deride oluşturduğu kırışıklar, güneşe ve yaşa bağlı lekeler, karaciğer lekeleri, çiller, kanser potansiyeli taşıyan kabuklu kızarıklık veya yüzdeki koyu renkli lekeler, melazma denilen hormonal veya gebelik lekeleri peeling ile düzeltilebilir hatta iyileştirilebilir. Aktif aknede iyileşmeye ve akne izlerinde düzelmeye yardımcıdır. Deride oluşturulan soyulmanın ardından yeni deri gelir ve yeni gelen cildin dokusu ve rengi daha düzgün, daha homojendir.
NELER TEDAVİ EDİLEMEZ?
Derideki gevşeme ve sarkmalar düzeltilemez. Kimyasal peeling işlemi yüz gerdirme, kaş kaldırma işlemlerinin yerini tutmaz veya gözkapağı düşüklüğünü gidermede etkili değildir. Derin çukurlarda bir dereceye kadar yardımcı olabilmekte, küçük çukurlar ve izlerde ise çok etkilidir.
NASIL UYGULANIR?
Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollara doktorun seçimi ve hastanın derisinin durumuna göre bir asit solisyonu seçilerek hastane şartlarında uygulanabilir. Deri, yağlarından arındırıldıktan sonra tedavi alanına uygulama yapılır. İşlem esnasında 5-10 dak. sürebilen hafif yanma ve batma olabilir. İşlem sonrası normal günlük yaşama dönülebilir. İstenilen sonuçlar için birkaç seans gerekebilir.
PEELİNG SONRASINDA BEKLENEBİLEN DURUMLAR NELERDİR?
Kimyasal peelingin derinliğine bağlı olarak hafif veya güneş yanığı benzeri reaksiyon oluşur. Yüzeyel tipte 1-5 gün süren kızarıklık, hafif soyulmalar olur. Derin tiplerde ödem ve deride gerginlik yanısıra kahverengi bir tabaka oluşumu olağandır; bu tabaka 7-10 günde soyulur.
|
|
|
UV LENS
PEELİNG İŞLEMİ SONRASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Oluşabilen kabuklar soyulmamalıdır.
Hekim tarafından önerilen nemlendirici preparatlar kullanılmalıdır.
Güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.
Klinigimizde 10 ila 15 gün ara ile akne izlerinde 6 seans kırışıklık tedavisinde ve yanık yara izlerinde gerektigi sayıda uygulama yapıyoruz .Klinigimizde tahriş edici özelliği azaltılmış nem tutma kapasitesi artırılmış olan glikolik asit derivesi olan kimyasal peeling ajanları kullanılmaktadır.Başlangıçta düşük konsantrasyonlarla başlanıp cildin cevabına göre konsantrasyon giderek artırılmaktadır.Akneye baglı renk degişikleri daha hızlı cevap verirken diger renk degişiklikleri daha inatçıdır.Aynı şekilde çökme şeklindeki izlerin tedaviside daha zaman alıcıdır.
Akne ve akne skarları destek tedavisi.
Akne ve akne skarları destek tedavisi.
|
|