Log in Your Account

TEDAVİ ALANLARIMIZ

23Şubat

Rahim Ağzı Kanseri Aşısı

Geç kalmadan ve yakalanmadan önce lütfen aşı olunuz ve dermatoloğunuza başvurunuz.

Bilgi için 0 212 635 64 76 nolu hattı arayabilirsiniz.

Genital Herpes Nedir?

Genital herpes 'Herpes simplex' adlı bir virüsten kaynaklanır. Virüs ile enfekte olan insanların çoğu herhangi bir semptom göstermez.

Herpes simplex virüsünün (HSV) iki ana tipi vardır: HSV-1 ve HSV-2. HSV-1 enfeksiyonu çoğunlukla yüz bölgesinde uçukların ortaya çıkmasına yol açar (buna karşın kimi zaman genital herpese de sebep olabilmektedir).

Genital herpesin semptomları genital organlarınızda uçuk (kabarcık, kızarıklık, ağrı, kaşıntı) çıkmasına benzer. Semptomların ilk ortaya çıkışının ardından, yeni semptomlar ortaya çıkabilir, ya da diğer adıyla "reküranslar" oluşabilir.

Genital herpes virüsü ile enfekte olan bir kişi için kesin tedavi olmamasına rağmen, ilaç tedavisi yoluyla semptomlar kontrol altında tutulabilir ve cinsel aktivitenin daha güvenli yapılmasıyla (kondom kullanılarak) enfeksiyonun eşlere bulaşma riski azaltılabilir.

Durumu kontrol altına alabilmeniz için yapılabilecek çok şey vardır. Öncelikle genital herpesi öğrenmekle başlayabilirsiniz.

Belirtileri :

Genital herpesin semptomları büyük değişiklikler gösterir. Herkesin deneyimi birbirinden farklıdır.

En sık görülen semptomlar arasında:

  • Genital bölgede (ve muhtemelen kaba et, sırt altı bölge ve kalçada) kaşıntı ya da ağrı
  • Genital bölgede ortaya çıkan, soyulan ve daha sonra kabuk bağlayan kabarcıklar
  • Kaba et, kalça ve kasık bölgesinde kabarcık ve uçuklar
  • Muhtemelen baş ağrısı, bitkinlik ve adale ağrıları
  • Daha az yaygın olmakla beraber, genital herpes ateşe de yol açabilir

Herpesim var, şimdi ne olacak?

Herpes virüsü ile bir kez enfekte olduğunuzda, bu virüs ömrünüzün geri kalan kısmında vücudunuzda kalır. Virüs ilk ortaya çıktıktan sonra, tekrar kendini gösterene kadar (ki buna 'rekürans' denmektedir) omurga tabanındaki sinirlerde pasif formda kalır.

Semptomlarla karşılaşan insanların çoğunda virüs birden fazla ortaya çıkar, uçuklar genellikle vücudun aynı bölgesinde ya da yakınında tekrar görülür. Çoğu vakada, bu tekrarlar ilk ortaya çıktığında olduğundan daha az şiddetlidir ve daha kısa sürer.

Reküransların (Tekrarlayan Atakların) Önlenmesi

Kimi insanlarda kabarcıklar görülmeden önce belli uyarı semptomları meydana gelebilir. Bu döneme "prodrom" adı verilir. Virüsün ortaya çıkacağının habercisi olan aşağıdaki uyarı semptomlarına dikkat ediniz:

  • Etkilenen bölgede kaşıntı, yanma ya da karıncalanma
  • Baş ağrısı
  • Bitkinlik
  • Nezleye benzeyen semptomlar: ağrı ve sızılar, genel rahatsızlık hissi.

Virüsün yeniden ortaya çıkacağına yönelik ilk işaretler görüldüğünde antiviral ilaç tedavisi görmeniz önemlidir. Çünkü, ilaçlar ne kadar erken kullanılırsa o kadar etkili olur. Bir reküransın erken tedavisi ağrılı kabarcıkların gelişmeme olasılığını bile artırabilir.

İnsanların yaklaşık üçte biri daha şiddetli veya daha sık reküranslardan yakınmakta ya da reküransları özellikle can sıkıcı bulmaktadır. Bu bireyler supresif (baskılayıcı) tedavi ile - yani, düşük dozda antiviral ilaçlarla yapılan sürekli günlük tedavi - tedavi edilebilir. Supresif tedavi reküransların %80-90'ını önleyebilir.

Tetikleyici Etmenler

Belli tetikleyici etmenler, tekrarlayan atakları başlatabilir. Atak yaşayan insanlar aşağıdaki etmenlerin tetikleyici olabileceğini bildirmişlerdir:

  • Stres
  • Diğer hastalık, yaralanmalar ya da ameliyatlar
  • Menstruasyon gibi hormonal değişimler
  • Deride iritasyon (cinsel ilişki sırasında meydana gelen sürtünme dahil)

Sağlığınıza genel anlamda dikkat ederek bu durum üzerinde belli bir kontrol sahibi olabilirsiniz. Uygun beslenme düzeni, yeterli uyku, yeterli hijyen koşulları ve istirahat reküran ataklara karşı daha dayanıklı olmanızı sağlar.

Gebelikte ve herpes

Genital herpes çocuk sahibi olma yeteneğinizi etkilemez. Fakat, HSV'nin çocuğunuza geçme olasılığı bir endişe kaynağı olabilir. Eğer siz ya da eşiniz HSV-2 ile enfekte ise ve bebek bekliyor ya da bir çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşmalısınız.

Genital herpesin bir bebekte görülmesinin çok nadir bir durum olduğunu unutmayınız. Genital herpes ABD'de dünyaya gelen 2,000 bebekten sadece bir tanesini etkilemektedir - buna karşın beş hamile kadından biri genital herpese sebep olan virüs ile enfekte olabilmektedir.

Türkiye'de taşıyıcılık %5 oranındadır ve her 20 hamilelikten 1'inde genital herpes görülme riski mevcuttur.

Virüs bebek ana rahmindeyken çok nadiren bebeğe geçmektedir. Büyük tehlike doğum sırasında ortaya çıkmaktadır. Bebek doğum kanalındaki uçuk yaralarına temas etmek suretiyle enfekte olabilmektedir.

Eğer hamile kalmadan önce genital herpese yakalandıysanız:

  • Virüsün bebeğinize geçme riski çok düşüktür - yüzde 3'ten daha azdır.
  • Kanınızda bulunan antikorlar bebeğinizin virüse karşı direnç göstermesine yardımcı olur.
  • Bebek bekliyorsanız ve genital herpes geçmişiniz varsa, durumun izlenebilmesi için doktorunuzu durumdan haberdar ediniz.

Eğer virüs ilk kez hamilelik sırasında ortaya çıktıysa:

  • Herpes virüsü ile hamilelik sırasında enfekte olunduğunda virüsün çocuğa geçme riski daha yüksektir.
  • Bebeğinize geçme riski tıbbi izleme prosedürleri (örneğin, uçuk yaralarının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gibi) ve gerekirse uygun tedavi adımları ile azaltılabilir. Bu nedenle eğer hamileyseniz ve HSV ile enfekte olduğunuzu henüz anladıysanız doktorunuza derhal bilgi veriniz.
  • Eğer eşinizin genital herpes tanısı henüz yeni konulduysa, sizde virüs ile enfekte olabilir ve bebeğinize geçirebilirsiniz. Aynı şekilde, durumu konuşmak ve yapacaklarınız konusunda uzlaşmaya varmak için vakit geçirmeden doktorunuzla görüşünüz.
  • Hamilelik döneminde antiviral ilaç tedavisi bir rutin olmamakla beraber bazen gerek duyulabilir. Doktorunuz sizin ve bebeğiniz için en iyi yaklaşım hakkında bilgi verecek ve öneride bulunacaktır.

Not:Yukarıdaki bilgiler www.genitalherpes.gen.tr adresinden alınmıştır.

Allerji Testleri
Prick Deri Testleri 
Patch Test - True Test

 

PRİCK DERİ TESTLERİ

Allerjenlerin tesbitinde kullanılan en kolay en hızlı ve en ekonomik tanı yöntemidir.

Ön kol iç yüzüne allerjen maddeleri içeren solisyonlar damlatılır, daha sonra bu damlacıkların ortasına lanced (ince uçlu iğne) ile dokunularak allerjenin yeterli düzeyde deri içine girmesi sağlanır. 15 dakika sonra kızarıklık , şişme, kabarıklık derecesine göre puanlama yapılarak değerlendirilir.

Bu tarama testinde aşağıdaki allerjenler bulunur.

 

 

 

 

PATCH TEST

 

Deride temas yolu ile allerji yapan maddeler bu yolla teşhis edilir.

Test sırt derisine uygulanır.

 

TRUE TEST

Patch testin klinik uygulamalar için geliştirilmiş standardize edilmiş pratik kullanımlı şeklidir.

Kullanıma hazır patch test                             Standart ve Güvenilir 
  Uygulaması hızlı ve kolay                              Tekrarlanabilir sonuçlar 
  Zamandan tasarruf                                         1 Kutuda 10 hastalık test

 

 

Bafa Medical

İstanbul, Fatih “Yorktest Türkiye Onaylı” uygulama merkezi

 

http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif

Masum gözüken ve hic tahmin etmediginiz bircok yiyecek sizin ve ailenizin vücuduna zarar vererek;

http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif

*

SISMANLAMANIZA

*

SÜREKLI YORGUN VE HALSIZ HISSETMENIZE

*

YILLARDIR SÜREN HASTALIKLARA

http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif

sebep oluyor olabilir!

 

 

Gıda İntoleransı Nedir ? 
"Gecikmis baslangicli gida alerjisi" de denilen Gida Intoleransi, aldigimiz gidalarin vücudumuz tarafindan sindirilememesi ve bu sebeple vücudumuzun bu gidalara tepki göstermesi olarak tanimlanabilir. 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
Vücudunuz siz farkinda olmadan bazi besinlere karsi tepki veriyor olabilir. Size masum gözüken bir gida türü, sindirim sisteminizde problemler olusturuyor olabilir. Bazi besinler, adeta bir virüs veya bir bakteri gibi, savunma mekanizmanizi ve bagisiklik sisteminizi tetikliyor olabilir, yani sizi hasta ediyor olabilir. 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
Gida Intoleransi Tahmin Edilenden Daha yaygin bir hastaliktir. 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
Dünya Saglik Örgütüne göre dünya nüfusunun yarisinda Gida Intoleransi bulunuyor. 1 milyar kiside tanisi konmus Gida Intoleransi vardir ve WHO, bu rakamin 2015'te 2,5 milyara ulasacagini öngörmektedir. 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
Gida Intoleransinin Yol Acabilecegi Hastaliklar Nelerdir? 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
Gida Intoleransi, sismanlik, kilo verememe, migren, akne, nedeni bilinmeyen ödem, gaz, siskinlik, kronik yorgunluk, kabizlik, cilt problemleri, romatizmal hastaliklar, astim, ishal , mide kramplari, depresyon, uyku bozukluklari, bas agrisi, solunum yolu hastaliklari, kronik farenjit, sürekli nezle olma, agizda yaralar, epigastrik agrilar, crohn hastaligi, irritabl bagirsak sendromu, sik gribe yakalanma, kronik burun akintisi,otistik spektrum bozuklugu, sedef hastaligi, nörodermatit, ürtiker... gibi bircok hastaliga yol acabilir. 

http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif

 

 

York Test Nedir ? 
York Testi sayesinde hangi gida veya gidalara karsi intoleransiniz oldugunu hemen ögrenebilirsiniz 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
York Testi ise cok pratik, cok kolay ve herkes tarafindan uygulanabilir bir yöntemdir. Eski yöntemler hem zor ve karmasik hem de sonuclari acisindan aktif olmayan 40-50 farkli intolerans tespit etmektedir. York Test yaptiran hastalar ise sadece aktif olan intoleranslarini ögrenmektedirler. York Testi aktif ve pasif intoleranslari birbirinden ayirarak sonuc bildirimi yapar. 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
York Testi sayesinde, parmak ucunuzdan alacagimiz bir damla kani inceleyerek, vücudunuzun hangi besinlere karsi intoleransi oldugunu tespit edebiliyoruz. Böylece testin neticesine göre uygulamaniz gereken ‘kisisel' beslenme planini kolayca olusturabiliyoruz. 

http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif

 

York Test Nasıl Yapılır ? 


1- York Testi'ni "York Testi Yetkili Uygulayıcı Sertifikası'na" sahip İstanbul Fatih "Yorktest Türkiye Onaylı" kuruluşumuz Bafa Medical'e vereceginiz kan numunesi ile yapabilirsiniz 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif
2- Eger Istanbul disinda ikamet ediyorsaniz veya kan numunesini kendiniz almak istiyorsaniz, Yorkest'in özel gelistirdigi, Türkiye'nin her yerine, evinize veya isyerinize gönderecegimiz özel kit ile son derece basit bir sekilde parmak ucunuzdan alip bize kargo ile gönderebilirsiniz. 
http://www.yorktest-tr.com/e-bulten/mart2010/images/s.gif

 

MARKALARIMIZ

  • Alk-Abello Allerji grubu
  •  T.R.U.E Test
  • Günmed İyontoforez
  • BD Microlance
  • Allergan Botox
  • JUVEDERM
  • REGENYAL
  • SKIN TECH
  • POWER PLATE