Log in Your Account

TEDAVİ ALANLARIMIZ

23Şubat

Akne; kıl kökü ve onu çevreleyen yağ bezesinin iltihabi bir hastalığıdır.

Akne oluşumunu etkileyen faktörler şunlardır:

1. Yağ üretimindeki artış (Ergenlik, Adet Dönemi, İlaçlar, Stres, Genetik)

2. Yağ bezi kanalında daralma (Genetik, Hormonel Değişiklikler, Ödem)

3. Bakterilerin etkisi (Cilt Florası, Hijyen)

4. Lökositlerin yağbezi etrafına yığılması (İltihabı cevabın abartılı olması)

 

Tedavideki Amaç:

Kişiliğin oturmaya başladığı ergenlik dönemini en az sivilce , en az iz , en az ilaçla ama en çok özgüvenle geçirmektir. Kısaca, öncelikle Akne oluşumunun önlenmesidir.

Kliniğimizde bu amaçla, cilt tipine ve aknenin derecesine göre yapma ilaçlar kullanılır ve yaklaşık 2 ayda sivilce (akne) çıkışı minimum seviye indirilir. Sonra 2 şer haftalık aralıklarla 6 seans kimyasal peeling uygulanarak akneden kalan her türlü iz giderilir.

Aşağıdaki bilgiler ve resimler www.sivilcelerim.com adresinden alınmıştır.

Önce Sonra

Önce Sonra

Önce Sonra

Cilt Yapısı

Cildiniz sizi dışarıya karşı koruyan bir bariyerdir. Aynı zamanda vücut ısınızı ve su dengenizi korur, çeşitli zararlı maddelerin ter yoluyla vücuttan atılımını gerçekleştirir. Kabaca üç tabakadan oluşur. En altta, destek dokusu olan kollajen, kan damarları ve salgı bezleri bakımından zengin dermis tabakası yer alır. Ortada stratum bazale dediğimiz sürekli yeni hücrelerin yapıldığı tabaka vardır ki bu hücreler yavaş yavaş cildin üst tabakalarına doğru yolculuk yaparlar ve yaklaşık 14. günde artık canlılıklarını kaybetmeye başlayarak en üstte birikirler ve stratum korneumu (boynuzsu tabaka) oluştururlar. Normal bir cildin sağlığını ve güzelliğini sürdürebilmesi için en üstteki ölü hücrelerin sürekli dökülüp yenilenmeleri gerekir.

Ancak günümüzde beslenme alışkanlıkları, yeterince su ve taze sebze tüketilmemesi, sigara dumanı, yetersiz egzersiz ve stres gibi etkenlerin de katkısıyla bu ölü hücreler sıklıkla beklenen hızda dökülemez ve tabakalar halinde birikerek cildin üzerini örter, cansız, sağlıksız, mat bir görüntü oluşturur. Sonrasında siyah noktalar ve komedonlar gelişir. Akneye eğilimli ciltlerde ise bunları sivilceler izler. Güneş ve yaşlanma da ayrıca cilt sağlığını olumsuz etkilerler. Güneşin ve yaşlanmanın etkisi ile orta tabakada hücre yenilenmesi yavaşlar, destek dokusu olan kollajende de azalma olur.

Cildinizin çok sayıda işlevi vardır:

Destek Görevi : Cilt altındaki dokuları örter ve onlara destek sağlar.
Vücut Isısının Korunması : Barındırdığı çok geniş damar yapısı ve ter bezleri sayesinde vücudun ısısının sabit tutulmasında en temel görevi üstlenir.
Salgılama : Ter gibi salgılarla vücutta bazı artık maddelerin birikmeden dışarı atılmasını sağlar.
D Vitamini Yapılması : Fotokimyasal yöntem ile vücudun ihtiyaç duyduğu D vitaminini yapar.
Duyu Fonksiyonu : İçinde barındırdığı organeller sayesinde basınç, ısı, ağrı gibi duyumların alınmasını sağlar.
Pigmentasyon : Cilt oluşturduğu pigmentler ile ultraviyole (UV) ışınlarının olumsuz etkilerinden bizi korur.
Engelleme : Epidermis katmanı ile zararlı maddelerin emilmesine izin vermez.
Bağışıklık Sistemimize Yardımı : Özellikle epidermisin en çok keratinize bölümü olan Stratum korneum ile yabancı mikroorganizmaların vücudunuza girmesine engel olur.

 

   

MARKALARIMIZ

  • Alk-Abello Allerji grubu
  •  T.R.U.E Test
  • Günmed İyontoforez
  • BD Microlance
  • Allergan Botox
  • JUVEDERM
  • REGENYAL
  • SKIN TECH
  • POWER PLATE